Bake su oduvek bile pune smešnih i zamršenih priča, ali i apsurdnih sujeverja koja nam u mladosti izgledaju kao sastavni deo života, ali kako odrastamo, shvatamo da većina njih možda nema smisla.U mladosti su nam se ovakve priče činile previše stvarnim, kao da će se ako pogrešimo desiti nešto strašno. A onda, kada dostignemo stvranost, shvatamo da sve te sujeverne stvari imaju veliki uticaj na našu svakodnevnu rutinu, ali i mentalitet.Hteli da priznamo to ili ne, mnoga od tih sujeverja nikada neće napustiti naš mozak!

Štucanje znači da neko misli na nas

Svaki put kada štucate, znajte da ste u nečijim mislima ili da vas neko ogovara. Iako ovo verovanje nema baš nikakvog smisla, toliko je usađeno u naše glave da se i dalje pitamo ko bi to mogao biti?

Sudar glavama

Sečenje noktiju noću može prizvati vešticu

Veruje se da je ovo sujeverje nastalo jer u stara vremena noću nije bilo dovoljno osvetljenja što je često dovodilo do povreda prilikom rukovanja sa makazicama.

Preskočite preko nekoga i nikada više neće rasti

Ako ste niži nego što biste želeli, sada znate koga da krivite!

Kad god čujete vranu, vreme je da pripremite kafu jer vam stižu gosti.

Neosporno je da sve te priče starih žena imaju stalno prebivalište u našem mozgu. Iako je nauka na kraju pobedila i znamo da polomljena ogledala nisu loša sreća, ipak se uvek iznova na tren zamislimo.

Izvor 24 sedam