U razgovoru s jednom od najboljih barmenica na svijetu Chanel Adams doznali smo i da je jedan od zanimljivih trendova ispijanje shootera viskija i tekućine koja je u našim krajevima češće dio zimnice, a ne barske ponude.Staklenka s kiselim krastavcima mnogima je stalan gost u frižideru, ali ne znaju svi da je “kiselkasti sok” riznica zdravlja.Nakon čašice viskija trgne se shooter vode od kiselih krastavaca, a taj se specijalitet nazva “pickleback”.

 U brojnim američkim barovima upravo je to specijalitet kuće, piše Punkufer.hr.Taj “izum” nije rezerviran samo za SAD. Rusi tekućinu od kiselih krastavaca piju s votkom, a u Meksiku se kombinira s tekilom. Razlog tome je ublažavanje alkohola, a neki tvrde da ublažava mamurluk.Pisac iz New Yorka i vlasnik bara Toby Cecchini svoje je iskustvo sa shooterima koji su zapalili SAD opisao kao izvrsno.

Uz svaki viski koji je naručio trznuo je i “kiseli krastavac”, a osim što ujutro nije bio još uvijek pijan, sutradan se mnogo bolje osjećao.“Popio sam ih desetak, a ujutro sam bio potpuno izliječen od prehlade i nimalo mamuran”, ispričao je.Pickleback se pije i s burbonom, a prema Tobijevim riječima kombinacija arome dima i kiselkastih nota savršeno se nadopunjava.

Tekućina od kiselih krastavaca ima i dodatne blagodati – smanjuje kontrakcije mišića, pospješuje količine elektrolita u organizmu, hidratizira, a ubija i štetne bakterije u želucu.

Izvor Radio Sarajevo