Tom Cruise jučer je nagrađen iznenadnom Zlatnom palmom na premijeri filma “Top Gun: Maverick” koja je označila veliki dan na Filmskom festivalu u Cannesu. Film je dobio petominutne ovacije publike.Prije nego što je primio Zlatnu palmu, što se nije očekivalo, ali i prije samog prikazivanja filma odana mu je počast.Kao uvod, francuski borbeni avioni pojavili su se na nebu puštajući plavi, bijeli i crveni dim. Eskadrila je napravila drugi prolaz prije nego što je zvijezda filma “Top Gun: Mavericka” izašla na binu u Palaisu.

“Nevjerovatna večer i nevjerovatan provod”, rekao je Cruise okupljenima, “dovoljno je samo da vidim svačija lica. Prošlo je 36 godina od ‘Top Guna’ i morali smo ovo odgoditi dvije godine zbog pandemije.”

“Hvala ljudima iz Paramounta, bio je san biti ovdje s vama”, rekao je glumac blockbustera.Dodao je kako radi ove filmove za publiku te poručio: “Radim ovo za sve vas na svakom susretu, u svakom trenutku. Pogotovo u Cannesu, volite filmove.”Nekoliko sati prije premijere u Cannesu, Cruise je u intervjuu izrazio svoju predanost snimanju filmova za velika platna i kako je rad na filmskim setovima od samog početka u dobi od 18 godina bio njegova filmska škola.

Također je naglasio da objava filma “Top Gun: Maverick” na streaming platformama nikada nije bila opcija dok su kina bila zatvorena tokom pandemije.

Izvor Klix.ba