Da li ste gledali film “Once Upon a Time in Hollywood”? Margo Robi, odnosno Šeron Tejt nasmejana ide u bioskop u crnoj rolci, beloj suknji i odgovarajućim čizmama. Da skratimo – kupite bele čizmice!Bele čizmice donose duh šezdesetih godina prošlog veka, sveže i mdoerne. Nosiće se sa kratkim ili dugačkim suknjama, pantalonama ili haljinama, kožnim mantilima ili perjanim jaknama.

Gotovo da nema generacije žena koju su bele čizmice zaobišle. Nema devojčice koja je čitala serijal o Hajdi i koja nije sanjala da dibije bele visoke čizmice sa drikerima i malom štiklicom kakve su nosile devojčice početkom 20. veka.Šezdesetih godina je morala da ih ima svaka žena koja je nosila mini suknju. Uostalom, bele čizmice na nogama su bile najbolji dokaz da ih nosi gradska devojka. Kasnije su krasile lepe noge navijačice.

Vraćale su se i nestajale i ove zime su ih modni kreatori ponovo vratili na modne piste. Ove jeseni će se bele čizme nositi do članka. Tanka ili široka štikla, špic ili zaobljene – sve je to stvar izbora. Jedino što je obavezno su dugmići ili drikeri!Bele čizmice će se nositi od jeseni do proleća i devojke koje ih nose vizuelno će imati dugačke noge, upravo kao mažiretkinje!

Izvor NOvosti