Američka filmska akademija ustanovila je novu zvaničnu kategoriju na dodjeli nagrada pod nazivom “Tviter Oskar”.Od ponedjeljka, 14. februara, pa sve do 3. marta, korisnici ove društvene mreže u Americi mogu da glasaju za najbolji film 2021. godine, koristeći heštegove (#OscarsFanFavorite) i (#Sweepstakes).

Glasovi se mogu odnositi na bilo koji film prikazan prethodne godine, čak i na one koji nisu imali zvaničnu nominaciju.Svaki tviteraš može da glasa do 20 puta dnevno, a pobjednički film biće saopšten na dodjeli najprestižnijeg filmskog priznanja 27. marta.

Za glasače sa “Twittera” Akademija je organizovala nagradnu igru u kojoj će troje biti nasumično odabrano da otputuje u Los Anđeles i prisustvuje svečanoj dodjeli “Oskara” uz sve plaćene troškove.

“Oduševljeni smo saradnjom sa ‘Twitterom’, koja će nam pomoći u stvaranju angažovane digitalne publike uoči ovogodišnje ceremonije”, navodi Meril Džonson, potpredsjednica Akademije za digitalni marketing.

Pet tviteraša dobiće godišnju kartu za bioskop po svom izboru, pretplate za strimovanje i ekskluzivne artikle iz prodavnice Muzeja Akademije, navode agencije.

Izvor CDM