Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno sunčano vrijeme.  Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 stepena, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

I sutra u našoj zemlji će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 stepeni, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U subotu u BiH oblačno vrijeme. U Bosni sa kišom tokom cijelog dana. U Hercegovini se kiša očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju. Padavine nisu obilne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Izvor Avaz