Globalno najpopularnija aplikacija za dopisivanje najavljuje brojne novine.WhatsApp, najpopularnija aplikacija za četovanje na svetu, uskoro će predstaviti novo ažuriranje, koje bi trebalo da donese pet novih funkcija.

Dark Mode

“Mračni” mod o kojem se priča već mesecima (koliko ga i konkurentske aplikacije imaju) nešto je što priželjkuju korisnici širom sveta. “Biznis tudej” prenosi da ćemo ga konačno i dobiti u novom ažuriranju.

Sakrivanje statusa

Korisnici Androida dobiće opciju da sakriju statuse određenih ljudi sa svoje liste kontakata. “Hide” dugme pojaviće se uskoro, a korisnici će moći i da vrate statuse kada se “užele” kontakata koje su prethodno “ućutkali” na neko vreme.

Zaključavanje otiskom prsta

WhatsApp već neko vreme radi na opciji koja bi razne eksterne aplikacije za zaključavanje učinila suvišnim. Novi mehanizam zaštite svog naloga predstaviće novu dimenziju bezbednosti korišćenja najpopularnije aplikacije. Korisnici će, prenosi “Biznis tudej”, morati svaki put da otiskom prsta otključaju WhatsApp, kada žele da ga pokrenu. “Šuška” se i o otključavanju prepoznavanjem lica za Android korisnike.

Deljenje statusa

WhatsApp će omogućiti korisnicima da svoj status sa te aplikacije podele na svojim nalozima na društvenim mrežama. Vaš status uskoro ćete moći da objavite i na svom Facebook i Instagram nalogu, ali i Gmail i Google Photos servisima. Naravno, deljenje neće biti automatsko, već ćete birati koji želite gde da postavite.

“Top lista” ljudi

Aplikacija će dobiti i automatizovano rangiranje kontakata, pa ćete tako svoje omiljene “partnere” za čet uvek videti na vrhu liste.

Izvor Mondo