Икона новог музичког таласа 80-их Александра Слађана Милошевић напустила нас је у 69. години. Оставила нам је бројне хитове, а ово је шест пјесама које су обележиле њену каријеру и читаву епоху.Пјесма којом је Александра Слађана Милошевић уздрмала јавност била је Секси дама – забрањивана у бројним радијским и телевизијским програмима.

Хит лета ‘77. била је врцава нумера Ау, ау, која постаје најслушанија на свим радио и телевизијским станицама и поставља темеље Слађанине каријере.Mладе широм Југославије освојила је пјесмом Рецепт за љубав, којом је 1981. године наступала на избору за југословенског представника на „Пјесми Евровизије“.

Ту је и пејсма Амстердам из 1979.Нешто млађе генерације памте је по балади Принцеза, коју је отпевала у дуету са Дадом Топићем. Овај ванвременски хит написао је Сања Илић, а недостајало је мало да представља Југославију на „Песми Евровизије“ 1984. године.Дуго је важила за најљубавнију песму и неизоставна је на свадбама. Када је преведена на енглески језик, добила је назив Starlight.Незаобилазна песма на листи незаборавних хитова „рок принцезе“ је Мики, Мики која се и данас може чути на журкама.

Izvor Glas Srpske