Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijema sa kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine u Hercegovini i jugozaopadnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, a dnevna od 18 do 24 stepena.

Trodnevna prognoza

U subotu 28.10.2023., u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i ponegdje na istoku i zapadu Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, u sjevernim područjima Bosne do 24 stepena.U nedjelju 29.10.2023., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 16 do 22, u sjevernim područjima Bosne do 24 stepena.

Biometerološka prognoza

Biometeorološke prilike će se pogoršati. Povremeno jače strujanje toplijeg zraka i padavine, kod većine osjetljivih osoba uzrokovat će pojavu tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteopatskih reakcija moguće su promjena raspoloženja, glavobolja, dekoncentracija, malaksalost, nesanica. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od težih fizičkih napora. Opšta slika će, usljed jače izražene nestabilnosti, biti lošija u Hercegovini i na zapadu Bosne.

Izvor Avaz