Zbog kiše koja je padala tokom noći ili ponegdje još uvijek pada saobraća se po mjestimično mokrom kolovozu. Skrećemo pažnju i na mjestimično jake udare vjetra.Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoj Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).Radovi su aktuelni na putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), a na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati), a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.Apelujemo na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja za putnička vozila.Zbog Nove godine, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Izvor Bihamk