Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo na povećanu opasnost od odrona. Na širem području Goražda i Pala bilo je ledene kiše, a poledice ima i na dionici Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ. Magla smanjuje vidljivost na 50 do 80 metara na širem području Tomislavgrada, kao i na dionici Kupres-Šuica, a magle ima i na putevima Ripač-Vrtoče i Kladanj-Bukinje. Molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo da je zimska oprema zakonski obavezna.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, te puteve na širem području Mostara.Zbog radova na sanaciji cestovno-pružnog prelaza na magistralnom putu M-18 Živinice-Šićki Brod u mjestu Ljubače, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su i radovi na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.Za danas su najavljeni radovi na održavanju tunelske opreme u tunelu Žaba na magistralnom putu M-17.3 Hutovo-Neum, zbog čega će vozila na ovom lokalitetu saobraćati usporeno, jednom trakom.Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Izvor Bihamk