Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, mjestimično veoma guste. Posebno skrećemo pažnju na autoput Sarajevo-Zenica, kao i magistralni put Glamoč-Mliništa, te šire područje Kiseljaka, gdje je vidljivost na pojedinim dionicama smanjena ispod 50 metara .

Učestali su i odroni na brojnim dionicama, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Rostovo-Novi Travnik, Turbe-Karanovac, Mostar-Čitluk, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Hutovo-Ravno i Sarajevo-Foča.Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, bez obzira na trenutno povoljne vremenske uvjete.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Izvor Bihamk