Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu, ali i dalje upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Tokom dana povećan je broj biciklista i motociklista, kao i korisnika električnih romobila, posebno u gradskim zonama. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.U toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u dužini od cca 100m), zbog čega je saobraćaj regulisan semaforima. Također na ovoj dionici u toku su radovi i na polaganju cjevovoda, zbog čega je saobraćaj na mjestu radova usporen.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila saobraćaju usporeno, jednom trakom.Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je saobraćaj za vozila preko 12 tona, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca). Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.Na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika) zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase. Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.Povodom vjerskog praznika Ramazanskog Bajrama večeras od ponoći pa do 11.04. (četvrtak) do 24 sata na području Federacije Bosne i Hercegovine zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Izvor Bihamk