U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

Trodnevna prognoza

U subotu, 1.6.2024., preovladavat će sunčano uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti magle. Slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 29 stepeni.U nedjelju, 2.6.2024., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.U ponedjeljak, 3.6.2024., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Promjenljivo vrijeme i dalje će predstavljati problem osjetljivim osobama u pojedinim dijelovima dana. Jutro mjestimično ugodnije, sa više svježine, u poslijepodnevnim satima nešto izraženiji osjet sparine. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, promjena raspoloženja, dekoncentracija. Opštu sliku će povremeno lošijom činiti i južno strujanje zraka. Poželjno je umanjiti aktivnosti.

Izvor Avaz