U Bosni danas oblačno vrijeme, ponegdje sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može pasti i malo kiše. U većem dijelu Hercegovine smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Za sutra se u Bosni najavljuje oblačno vrijeme ponegdje sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini djelomično vedro. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni.U četvrtak nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, u Bosni sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 3, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Federalni hidrometeorološki centar za petak najavljuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i slabim snijegom. U Hercegovini bez padavina.Jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Izvor Avaz