Danas u Bosni i Hercegovini više sunčanog vremena prije podne. Sredinom dana se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti kišu i pljuskove. Glavnina padavina je od večernjih sati i tokom noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.

Trodnevna prognoza

U utorak u Bosni i Hercegovini dio prijepodneva oblačnije vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana posvuda smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 7, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 14 do 17 stepeni.

U srijedu 20.3.2024. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Biometerološka prognoza

Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. Prijepodne će, uz stabilnije vrijeme, biti ugodnije, potom, sa odmicanjem dana opšta slika će se postepeno pogoršavati, izraženije sa noćnim satima. Nadolazeća promjena loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, malaksalosti. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima.

Izvor Avaz