Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja i uz povoljne uslove za vožnju. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas.Zbog redovnog servisiranja tunela Vis, 25.Novembar i Grab na autoputu A-1 zatvoren je smjer Lepenica-Tarčin, a vozila do završetka radova saobraćaju dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.U toku su sanacioni radovi na dionicama magistralnih puteva Nemila-Lašva i Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 17 sati saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.Zbog deminiranja terena na regionalnom putu R-460 Brčko-Cerik, (Malezijski put), svakog radnog dana od 08 do 16 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja.

Večeras (16.05.) od 19 sati do sutra ujutro (17.05.) do 05 sati na relaciji GP Svilaj-Odžak-Karuše-Zenica kretat će se vanredan prevoz većih dimenzija (tri vozila dužine svaki 81 m i širine 4,70 m).Molimo vozae koji će se kretati ovom dionicom da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Izvor Bihamk