Frizure koje ćemo obožavati.

U 2022. zaboravljeni načini stilizovanja kose vratili su se u modu, a došlo je i do promena u bojenju kose. Nosile su se braon nijanse i pramenovi koji izgledaju prirodnije, a kako stvari stoje neki od tih trendova će nastaviti svoju dominaciju u 2023. godini.Vogue je u saradnji sa najpopularnijim fizerima izdvojio devet frizura koje će obeležiti 2023. godinom.

Slick Artistry

Umetnost se vratila, a frizeri ponovo oslobađaju svoju kreativnost. U ovoj godine obične, niske punđe odlaze u zaborav i na scenu stupaju firzure koje čine kombinaciju punđi, repova, pletenica. Što neobičnija firzura, to bolja.

Box Bob

Bob frizure su svake godine sve popularnije i popolarnije, a ove godine posebnu pažnju privlači box bob. Oštra i ravna frizura, bilo da je nosite sa šikama ili bez, svakao će biti u centru pažnje.

Luxurious Long Hair

Dugačka, bujna negovana kosa – san većine žena. Ovaj trend će biti popularan i ove godine, a za žene koje nemaju gustu i dugu kosu, tu su ekstenzije. Samo pazite da ne preterate sa veštačkom kosom, jer sve što je više stavite, delovaće neprirodno, a to vam nije cilj.

Side Partings

Frizure na stranu deluju romantično, ne zahtevaju puno posla, a kosa vam sa njima uvek deluje sređeno. Na vama je samo da odlučite da li ćete jednostavno razdeljak prebaciti na jednu stranu ili ćete dodati po koju šnalu.

Wet Look

Trend mokre kose prebaca se polako i u 2023. godinu. Od kada su Kim Kardašijan i Megan Foks ovu frizuru prošetale crvenim tepihom, žene širom sveta su se zaljubile u ovu kosu, a sada je postala i jedan od vodećih trendova u ovoj godini.

Sculptural Braids

Frizura od pletenice koje su napravljene da izgledaju kao skulpture jedna je od atraktivnijih frizura, ali složićete se da nije za svaki dan. Zato, za sve vas koje niste dovoljno smele da ponesete ovakvu frizuru, dugačke, debele pletenice su savršen izbor za svaki dan.

Seventies Bangs

Frizura koje je najtraženija u poslednje vreme u salonima – neobavezni sitniji talasi. To je ona frizura koja odaje utisak da ste se upravo vratili s plaže, izgleda tako ležerno, a opet si vidi da ste nešto radili s kosom.

Noughties Mullets

Frizura kakvu je nekada nosila Paris Hilton na velika vrata ulazi u 2023. godinu. Šiške na stranu, na pola čela, ravni krajevi, stepenasto ošišani, ali ne preterano dugačka kosa, sve češće se viđa kod svetskih trendseterki.

I kao poslednji trend, ne zaboravite da brinete o koži glave koja je sastavni deo zdrave kose jer je nega kože glave neophodna za postizanje sjajne, blistave i kvalitetne kose, prenosi Vogue.

Izvor Zadovoljna.rs