Izlazak na sunce bez kreme sa zaštitnim faktorom može da ima neprijatne posljedice poput opasnih opekotina. Sindi Alen-Stjuart, iskusila je to na svojoj koži nakon odlaska na plažu.Iako je nanijela sredstvo za sunčanje, njena osjetljiva koža je izgorila, a leđa su joj bila crvena i upaljena, piše The Sun.U potrazi za rješenjem, Sindi je dobila savjet od svoje svekrve koji se činio veoma neobičnim.

“Nanesi pjenu za brijanje na opekotine od sunca i ostavi da odstoji tako pola sata”, rekla joj je svekrva i dodala:”Pjena će početi da izvlači temperaturu iz kože. Nemoj da se zabrineš ako koža počne da te svrbi, upravo na taj način pjena za brijanje djeluje na upaljenoj koži. I kad osjetiš da ti je hladno na opečenom dijelu kože, to je također dobar znak. Mentol iz pjene za brijanje rashlađuje kožu i spušta temperature”, napisala je Sindi na svom profilu.

Iako je bila skeptična, Sindi je primjetila poboljšanje, ali je također savjetovala da se postupak ponovi ako opekotine i dalje budu prisutne sutradan.Ipak, važno je napomenuti da ovaj trik ne bi trebalo smatrati zamjenskim umjesto kreme za sunčanje. Sredstvo sa zaštitnim faktorom je i dalje apsolutno neophodno prilikom izlaganja suncu, a Sindi je otkrila da je ovaj trik sa pjenom za brijanje bio efikasan u slučaju da je izgorila na suncu.Ona je podijelila da je ranije koristila gel od aloje, ali je priznala da se trik sa pjenom pokazao djelotvornijim, piše Krstarica.

Izvor Krstarica