Pravilna ishrana izuzetno je važna za zdrav i dug život, a lekar Peter D’Adamo tvrdi da bismo namirnice koje unosimo i ne unosimo trebalo da prilagodimo svojoj krvnoj grupi. Osim što je dobra za naše zdravlje, pravilna ishrana može vam pomoći i u gubitku viška kilograma, ali važno je znati koje namirnice smete da konzumirate.

Krvna grupa 0

Ishrana bi trebalo da vam se bazira na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, mlečnih proizvoda, ribe, povrća, mahunarki. Za mršavljenje najbolje su morski plodovi, alge, crveno meso, brokoli, spanać i maslinovo ulje, dok pšenicu, kukuruz i mlečne proizvode treba izbegavati.

Krvna grupa A

Trebalo bi da izbegavate meso i birate vegetarijansku ishranu s mnogo mahunarki, voća i povrća i integralnih žitarica. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, povrće, ananas, maslinovo ulje i soja, ali treba izbegavati mlečne proizvode, pšenicu, kukuruz i pasulj.

Krvna grupa B

Izbegavajte kukuruz, paradajz, kikiriki i semenke susama. Pileće meso može takođe da bude loš izbor. Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mlečne proizvode s nižim udelom masti. Za mršavljenje bi trebalo da birate zeleno povrće, jaja i džigericu, a izbegavate piletinu, kukuruz, kikiriki i pšenicu.

Krvna grupa AB

Vaša bi ishrana trebalo da uključuje tofu, morske plodove, mlečne proizvode i zeleno povrće zbog manje količine želudačne kiseline u želucu. Izbegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode. Za mršavljenje su najbolji tofu, plodovi mora, zeleno povrće i alge, ali treba izbegavati piletinu, kukuruz, heljdu i pasulj.

Izvor Krstarica