Foto: Instagram

Grad Sarajevo već odavno je počeo pripremu za javni doček 2025. godine, a kako saznaje Klix.ba dogovoren je nastup Severine.Nakon obavljene analize i konsultacija, prezentirana je ideja da se angažuje regionalno popularna pjevačica Severina Vučković, koja je izrazila interes da nastupi na javnom dočeku Nove 2025. godine u Sarajevu.

Kako Klix.ba saznaje, postignut je dogovor te bi Severina trebala održati koncert za Novu godinu. Također, dogovara se i nastup svjetski poznatog DJ-a Salvatorea Ganaccija koji bi trebao nastupati 30. decembra.Doček Nove godine bit će upriličen ispred Vječne vatre u Titovoj ulici, a imena Severine i Ganaccija trebala bi privući veliki broj turista iz cijelog regiona i BiH.

Inače, u 2024. godinu glavni grad naše zemlje ušao je sjajnim dočekom, a ispred Vječne vatre nastupala su čak četiri benda. “Sarajevsku priču” činila su tri benda Bombaj Štampa, Zabranjeno pušenje i Crvena jabuka, kao i Lela i Laka.S obzirom na to da su ove godine za organizaciju dočeka Nove 2025. godine u budžetu Grada Sarajeva osigurana veća finansijska sredstva očekuje se pravi spektakl.

Izvor Klix.ba