Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla jutros smanjuje vidljivost. Kolovoz je mjestimično vlažan, a učestali su i odroni. Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.Do 20.10. zbog deminiranja terena, svakog radnog dana od 09 do 15 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo (naselje Krupac-Kupalište).

U toku su sanacioni radovi na magistralnom putu Konjic-Jablanica (u mjestu Paprasko), zbog čega se svakog dana, od 07:30 do 16 sati, saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.Počeli su sanacioni radovi i na magistralnom putu Tuzla-Kalesija, u mjestu Miljanovci. Svakog dana (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica-Blidinje, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Izvor Bihamk