Zbog saobraćajne nezgode usporeno se saobraća na izlazu sa autoputa A-1 iz pravca Zenice na naplatnom mjestu Kakanj. U toku je uklanjanje vozila i uskoro se očekuje normalizacija saobraćaja.Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i preko pojedinih prevoja, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima..

Do 20.10. zbog deminiranja terena, svakog radnog dana od 09 do 15 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo (naselje Krupac-Kupalište).Zbog sanacionih radova na magistralnim putevima Konjic-Jablanica (u mjestu Paprasko) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci) saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Jablanica-Blidinje, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Izvor Bihamk