Stres povezan sa poslom je rastući problem koji ne šteti samo zaposlenima već i celom kolektivu. To su delovi posla koji traže premašivanje naših kapcetiteta kako radnih, tako i onih koji nam pomažu da se nosimo sa problemima.Ova vrsta stresa je najgora. Nelagodne situacije nastale ovim putim izgledaju preopterećujuće, jer su proizašle upravo iz onog dela dana gde provodimo najviše vremena – na poslu.Rad u jednom mediju je prilično izazovan, i ne mogu reći da ne dolazi sa određenom dozom stresa. Da li ćemo stići da ispoštujemo sve rokove, čeka nas deadline, nije stigao materijal, većinu vremena provedem gledajući u ekran…

Sve ovo utiče da se nekad osećam preoterećeno, pod velikim stresom i nervozom. Najčešće se javljaju neprijatni simptomi kao što su glavobolja, pojačano znojenje, osećaj konstantnog pritiska i stres kao krajnji rezultat, koji na toliko načina čini da se osećam kao da ne radim svoj posao kako treba i da sam uvek u nekom zaostatku.Možda ne razmišljamo često o ovome, ali taj osećaj neprijatnosti na poslu je veliki izvor opšteg nezadovljstva u životu. Vremenom sam odlučio da malo istražim i pokušam da nađem načine na koje mogu da smanjim nivo stresa.

Pored opštih preporuka na intenetu, kao što su redovna fizička aktivnost, meditacija, naišao sam i na prirodne metode, kao što je korišćenje raznih ulja i dodaci ishrani. Kao neko ko zaista ima malo vremena na raspolaganju, da se razumemo ne samo zbog posla, već i aktivnog društvenog život (trudim se da imam sve) bilo mi je potrebno rešenje koje je brzo a efikasno.Tako sam krenu da istražujem Atens Direkt dodatak ishrani. Izgleda sve to lepo kad se pročita ali da li i deluje. Više puta sam naseo na te dodatke tokom studentskih dana i mojih pokušaja da uz minimalan trud budem Tesla, jer zašto da ne, zagarantovano dejstvo boljeg pamćenja. Sada se ni ne sećam kako su se ti preparati zvali, toliko o boljem pamćenju. Elem, dolazimo do još jednog pokušaja koršćenja prirodnih supstanci ovaj put za stres, problem koji, ako je suditi po mom ocu, nisam mogao da razvijem jer po njgovom stručnom mišljenju sve mi je ravno odavde pa do mora.

Kupujem prvu kutiju čekam da vidim šta će da se desi. Zaista je minimalan trud da jednu kesicu otvorite i progutate njen sadržaj, baš ono što mi treba. Prolazi prva nedelja ne mogu da kažem da sam nešto primetio, osim što mi je san sve slađi bio, a nekako sam imao manje problema da ustanem iz kreveta. Verovatno sam se samo dobro naspavo.Dolazim na posao, kuvam svoju kancelarijsku kafu, sedam za sto i dan počinje. Više nije toliko teško da održim koncentraciju gledajući u tekstove, čitajući i istražujući sadržaj. Dve nedelje su prošle poprilično dobro, opet mislim verovatno samo dobar period, ipak sam skoro došao sa godišnjeg.

Sad već ustajem bez problema. Kafu koju sam kuvao da bi me razbudila i bila neophodna da funkcionišem je više tu radi zadovoljstva i zaista uživam u njenim aromama. Nemam više ni problem da dugo održavam koncentraciju. Mnogo stvari koje me čine nervoznim više nisu toliko bitne. Uspeo sam da se nosim sa izazovima na veoma zadovoljavajućem nivou. A moram da priznam da su se i glavobolje smanjile.Ok, sad smo došli do dela gde ozbiljno istražujem šta je Atensa Direkt učinila.

Atensa Direkt je priodni dodatak ishrani koji sadrži ekstrakt žiga tučka šafrana. Ova supstanca pomaže u održavanju dobrog raspoloženja, stanja relaksiranosti i mentalnog i fizičkog zdravlja. On se koristi širom Indije, kao redovan dodatak i u ishrani i u medicini.I ako postoje predrasude, zapravo postoje obimna klinička istraživanja koja potvrđuju efekat ekstrakta šafrana na raspoloženje. Neka od poboljšanja koja možete osetiti:
– Poboljšanje raspoloženja
– Kvalitetniji san
– Redukovano pojavljivanje glavobolja i stomačnih bolova
– Poboljšani izgleda kože
– Bolja kocentracija

Zaista mnoge stvari su se porpavile. Nemoj te pogrešno da razumete, idalje nisam Tesla, ali se osećam tako. Zaista sam očekivao da ništa ne desi, ali moram da priznam da mi mnoge stvari lakše padaju. Dve najveće promene su definitivno bolji san i bolji fokus. Verujte da nema ništa bolje kad ustanete potpuno odmorni, i spremni da se upustite u težak dan. Pa na kraju dana još uvek u dobro raspoloženju odete i na piće da drugraima i pratite basket. Moram da priznam tu bas nisam ostao smiren.

Druga stvar je foksu. Zaista mi je to bila velika boljka, od nedostaka fokusa dolazili su i drugi problemi koa što je nervoza, konstantna ljutnja i nezadovljstvo. Mogu da kažem da sam zadovoljan načinom na koji rasporedim dan i svoje obaveze, najveće olakšanje je to što ne paničim da nešto neću stići. Veću pažnju posvećujem organizaciji, što ranije nisam uspevao jer sam imao osećaj strašne nervoze kad treba da sednem i poslažem sve zadatke.Sve u svemu, mislim da zaista ako pronađete odgovarajući proizvod za vas može da vas razuveri i podstakne da mnoge stvari u životu promenite. Nekada nam je samo potrebna ravnotežau životu i pravi balanas, a kada nemamo fokus i ne znamo kako da ga postignemo taj balans deluje nedostižno.

Izvor Mondo.rs