Da li ste ikada poželjeli da vodite ljubav s partnerom, ali on nije bio raspoložen? Sigurni smo da vam se ovo barem jednom desilo, a vjerovatno i više puta. Razlog tome treba tražiti u mnogim faktorima, a jedan od najvažnijih je činjenica da muškarci i žene uglavnom nisu raspoloženi za vođenje ljubavi u isto doba dana.

Različito vrijeme

Muškarci i žene su veoma različiti na mnogo načina, a stručnjaci su također otkrili da u zavisnosti od spola želimo seks u potpuno različito vrijeme.Kompanija koja se bavi prodajom seksualnih igračaka Lovehoney provela je anketu s ciljem da sazna kada muškarci, a kada žene najviše uživaju u seksu.Gotovo 70 posto žena žalilo se da njihovi partneri nisu raspoloženi za seks kada njima najviše odgovara da vode ljubav.

Muškarci su u anketi otkrili da više vole da započnu dan seksom. Oni su najraspoloženiji za ovu aktivnosti između 6 i 9 sati. Konkretno, kada bi izračunali prosjek njihovih odgovora, ispalo bi da je 7 sati i 54 minute ujutro idealno vrijeme za seks.Žene su, s druge strane, sušta suprotnost. Na osnovu istraživanja, one preferiraju da vode ljubav uvečer, između 23 i 2 sata ujutro. U prosjeku su najraspoloženije u 23 sata i 21 minutu.

Hormoni i način života

Rezultati ankete ukazuju da muški i ženski libido stoga nisu vremenski sinhronizovani, ali to ne znači da vi i vaša bolja polovina nikada nećete naći trenutak kada oboje želite seks.Posebno kod žena, raspoloženje zavisi od mnogih faktora, a naročito od toga kakav odnos imaju s partnerom i kako se i same osjećaju u sopstvenom tijelu. Libido također zavisi od aktivnosti hormona i načina života.Ove tri stvari su neophodne za žensko zadovoljstvo u krevetu i ne, veličina nije bitna.Partneri mogu da uživaju u seksu bez obzira na doba dana, ako su oboje fizički i psihički zdravi, osjećaju se dobro i imaju dobar međusoban odnos, pun brižnosti i poštovanja.

Izvor Avaz