Copyright Profimedia

Jedno od omiljenih odredišta srpskih turista je definitivno Krit, za koji većina smatra da nije preskup i da pruža odličnu vrednost za uloženi novac, u poređenju sa nekim drugim destinacijama u Grčkoj.Cene trajekta za Krit su takođe važne za putnike. Najisplativiji način da stignete na Krit je putovanje brodom ili trajektom. Sedište na brodu iz Atine za Krit košta oko 30-40 evra po osobi. Trajekti su obično veliki i opremljeni neophodnim sadržajima kao što su restorani, kafići i palube za uživanje u pogledu.

Kada putujete avionom, različiti faktori mogu uticati na cenu, uključujući sezonsko doba i vreme rezervacije karte. Na primer, putovanje iz Beograda čarter letom može koštati oko 180 evra.Kada je reč o obilasku Krita, autobus je jedna od najboljih opcija. Autobusi pokrivaju gotovo sve oblasti ostrva po pristupačnim cenama, varirajući u zavisnosti od destinacije. Iznajmljivanje automobila je takođe popularna opcija, pri čemu cene variraju od oko 30 evra dnevno za standardni ekonomični automobil.

Kada je smeštaj u pitanju, Krit nudi raznolike opcije, od hotela do apartmana i vila, sa cenama koje se kreću u zavisnosti od lokacije i vrste smeštaja.Kada je reč o hrani, Krit je poznat po svojoj ukusnoj kuhinji, a cene hrane u tavernama mogu biti pristupačne, posebno ako jedete u mestima gde jedu lokalci. Uživanje u lokalnoj uličnoj hrani takođe može biti ekonomično i ukusno iskustvo za putnike.

Izvor 24sedam