Стручњаци за породично право аустралијске адвокатске фирме „Слејтер и Гордон“ проучили су 2.000 брачних парова и на основу њиховог искуства закључили које године брака су најтеже. Кажу, ко их преживи, биће заједно до краја живота.

Послије три године брака, партнери су се одлично упознали и почели да воле или бар толеришу и мане друге стране, а не само врлине. У тим првим брачним годинама сређују стан у коме живе и добију дијете, што учврсти њихов однос. Зато се сматра да су у трећој години брака парови најсрећнији.

У петој години почињу свађе

Мала дјеца захтијевају много пажње и посвећености, треба завршити све кућне обавезе, зарадити новац за породицу… То исцрпљује партнере, сексуални односи се прореде, а све то у петој години брака доводи до свађа и првих озбиљних проблема. Управо је ово година када многи парови не успијевају то да превазиђу и разводе се.

Седма година је најкритичнија

Ако парови превазиђу проблеме у петој години брака, настаје још компликованији период. Брачни пар упада у рутину, а свађе су најчешће око новца, одгајања дјеце, кућних и других послова. Аустралијски адвокати кажу да, уколико партнери успију да одрже брак у овим годинама и превазиђу сва искушења, велика је вјероватноћа да ће бити заједно до краја живота.

Izvor Glas Srpske