Прољећне алергије су већ у пуном замаху.Представљамо три јефтина чаја који су истински спас!

1. Чај од коприве

Коприва, иако може асоцирати на дјетињство пуно свраба, заправо је права ризница љековитих својстава. Овај чај има изузетна антиинфламаторна својства и помаже код зачепљеног носа. Истраживање с 40 добровољаца открило је да они који су конзумирали екстракт коријена коприве имају значајно мање симптома алергија у поређењу с онима који су узимали плацебо.

2. Зелени чај

Овај чај је познат по својим бројним здравственим бенефицијама, од регулације крвног притиска до смањења ризика од разних болести. Садржи полифеноле, антиоксиданте који помажу ублажавању симптома поленске грознице. Катехин у зеленом чају има антиинфламаторна својства и помаже отварању дисајних путева, што је кључно у сезони алергија.

3. Чај од нане

Овај освјежавајући чај не само да прија непцима већ и помаже отварању дисајних путева. Студије су показале да може помоћи код тешког дисања и запушеног носа захваљујући својим антиинфламаторним својствима и освежавајућем мирису. Додатак меда и куркуме појачава ефикасност чаја у ублажавању симптома алергија, смањујући запаљење и олакшавајући тегобе, преноси Крстарица.

Izvor Glas Srpske/Krstarica