Нектар ОК фест наставља са најавом сјајних бендова и извођача који ће ове године од 19. до 21. јула на Тјентишту забављати многобројну публику.Након прве двије објаве у којима смо открили да ће овога љета у НП Сутјеска засвиратиThevery Corporation, The Toy Dolls, Ритам Нереда, Зостер, Војко В, Грше, Мортал Комбат вријеме је и за најаву нових „појачања“.На Тјентиште стижу: Парни ваљак, Nipplepeople, Перо Дефформеро, Свемирко и Sunshine.

Парни ваљак основан је давне 1975. године, и иза себе има хиљаде одсвираних концерата, прегршт награда и признања, али и данас једнаким жаром крећу на пут и стају на бину. Много је музичара прошло кроз Парни ваљак током година, који су својим талентом и знањем уградили велики дио себе у звук и сам изражај бенда. Ваљак је требао кренути на још једну турнеју, 2022. године, али изненадна смрт пјевача, легендарног Акија Рахимовског све је прекинула, и оставила бенд, али и многобројну публику у регији, у шоку. Крајем 2023. године бенд је и службено најавио долазак новог пјевача Игора Дрвенкара, ново лице бенда, са чијим доласком су настале и нове нумере “Моја глава моја правила”, “Богати ће побјећи на Марс”, “Сад кад знаш”

Nipplepeople тајанствени електропоп дуо који долази из Хрватске. Осим по фантастичним нумерама познати су по маскама без којих се не појављују у јавности, медијима не дају интервјуе, а своју тајанственост објашњавају жељом да своју музику ставе у први план. Популарност широм регије стекли су хит синглом „Сутра“, као и обрадом пјесме Зденке Ковачичек „Фрка“.

Перо Дефформеро прогресив фолк-метал бенд који својим занимљивим наступима, као и пјесмама привлаче пажњу публике из цијеле регије. Са изузетном дозом хумора приступају својим наступима, па се од њих сваки пут може очекивати прави фронтменско-гитарски станд уп шоу. Бенд је основан давне 1993. године и временом је добијао све више сљедбеника, па му се уз заслужени статус утемељивача једног сасвим новог жанра, може захвалити и на читавом спектру нових бендова који су се појавили у каснијим годинама…

Свемирко бенд који је навећу популарност стекао почетком 2019. године. Комбинација sunth-popа и разних других жанрова, одмак од срцепарајуће лирике и социјалних тема, права доза меланхолије и coolness којим зрачи бенд показали су се као савршен рецепт за успјех. Иза њих је велики број концерата широм регије који су углавном sold out, јер њихова публика са нестрпљењем очекује сваки њихов наступ.

Београдски хип-хоп састав Sunshine, који је врхунац популарности доживио у другој половини деведесетих година прошлог вијека, поново је концертно активан на одушевљење бројне публике широм регије. Прошле су три деценије како је Бане Бојовић фронтмен бенда окупио екипу којој је дао име Sunshine не слутећи да ће само коју годину касније постати један од најзначајнијих бендова на сцени, бенд који је “дефинисао музику деведесетих”, и који је оставио велики траг на музичкој сцени својим бројним хитовима као што су:  “Жаклина”, “Мисс Ј”, “Мисли мене Гоне”, “Приђи Ми Ти”, “Зиг Зиги”, ….

Судећи по најавама на Тјентишту нас 19/20/21 јула очекује још једна ОК забава за памћење. Сви они који желе да буду дио ОК авантуре, већ сада могу купити фестивалски пакет ОК камп (4 дана у фестивалском кампу + улазница за фестивал). Продаја се врши у цијелој регији путем продајних сервиса www.gigstix.ba  / www.gigstix.com  / www.gigstix.me  / www.entrio.hr  / www.entrio.si.

Izvor Glas Srpske