foto: Shutterstock / Ivan Gran

LJubav može biti nezgodna stvar za dešifrovanje, posebno kada su u pitanju muškarci. Često se plaše da otkriju svoja prava osećanja iz straha od odbijanja. Ovi suptilni nagoveštaji mogu značiti da je osoba zaljubljena u vas, alli da odbija to da prizna.

1) Pažljivo vas sluša

Pažljivo prisustvo i iskreno slušanje su duboki činovi ljubavi, posebno u vezama. Kada je čovek potajno zaljubljen, ali okleva da prizna, njegovo pažnja govori mnogo. On ne čuje samo vaše reči već tumači svaki vid gestikulacije. Primetićete kako se priseća i najsitnijih detalja iz prošlih razgovora, pokazujući da nije površan. Ovo ne znači samo ljubaznost, već otkriva iskrena osećanja.

2) Pokazuje strpljenje

Strpljenje je vrlina, a takođe je i znak duboke, neizrečene ljubavi.Ako je muškarac zaljubljen u vas, on će vam dati vreme i prostor koji su vam potrebni .Bilo da čeka da se odlučite o nečemu ili kada vam treba vremena da obradite svoja osećanja, njegovo strpljenje je svedočanstvo njegovih osećanja prema vama.Strpljenje ključni element budističke filozofije. Radi se o razumevanju da se sve dešava u svoje vreme i da forsiranje stvari često može napraviti više štete nego koristi.

3)  Zaštitnički je nastrojen

Biti zaštitnik ne znači nositi ogrtač i glumiti heroja, već se to ogleda kroz istinsku brigu koju neko oseća. Muškarci koji su duboko zaljubljeni, ali oklevaju da to priznaju, često pokazuju ovaj zaštitnički instinkt. Možda će vas otpratiti kući kasno uveče, još jednom proveriti da li ste bezbedno stigli kući ili će da se uznemiri kada čuje da se ne osećate dobro.Obratite posebnu pažnju na to kako on reaguje u situacijama u kojima vam je možda potrebna zaštita ili negovanje.Ako spremno priđe bez oklevanja, to je znak koji govori da su njegova osećanja prema vama dublja nego što je spreman da prizna.

4) Uživa da provodi vreme sa vama u tišini

Obično biste mogli da osetite potrebu da nastavite da razgovor teče, da popunite praznine brbljanjem o svom danu ili planovima za vikend. Ali u ovom trenutku, nešto je drugačije. U vazduhu je mir, i niko od ne oseća potrebu da to prekine.To je znak da muškarac uživa u vašem društvu i da se oseća krajnje prijatno, što može da ukazuje i na duboku zaljubljenost, piše sajt Ideapod.

5) Preuzima odgovornost za svoje postupke

U svetu u kome je često lakše prebaciti krivicu na druge, preuzimanje odgovornosti nad sopstvenim postupcima ističe se kao znak zrelosti i čvrstog integriteta. Kada muškarac gaji osećanja, ali okleva da prizna, nećete ga uhvatiti kako igra igrice ili izbegava odgovornost.Umesto toga, on će istupiti, priznati kada greši i preduzeti iskrene korake da stvari ispravi. Ovaj direktan pristup odražava mudrost koja se nalazi u budističkim učenjima.

Kao što je cenjena budistička učiteljica Pema Čedron jednom rekla : „Najizazovnija vremena za mnoge od nas su ona koja sami sebi nosimo.Ako je spreman da prizna svoje greške, a da ne okrivljuje druge, i iskreno nastoji da poboljša sebe, to je znak njegove duboke brige za vas.Ovaj nivo odgovornosti ne samo da pokazuje njegovo poštovanje prema vašim osećanjima, već i nagoveštava dubinu njegove ljubavi, koju ne iskazuje zbog stidljivosti.

Izvor Novosti