Prepoznavanje znakova da vaša veza možda nije na pravom putu može vam pomoći da donesete ispravne odluke za svoje mentalno zdravlje. Zato, obratite pažnju na znakove koji otkrivaju da je veza u krizi.

Stalno se svađate

Stalni sukobi gotovo na dnevnoj bazi upućuju na vezu u kojoj nešto nije u redu. Ako ne možete naći rešenje za svoje sukobe ili ako se stalno vraćate na iste probleme, to je ozbiljan znak upozorenja.

Manjak poverenja

Ako stalno sumnjate u partnerovu vernost ili motive, to je znak da vam je veza na klimavim nogama. Stoga, želja partnera da kontroliše drugu osobu u vezi naglašava upravo to – manjak poverenja. Isto je s ljubomorom, ona može biti znak da nešto nije u redu.

Emocionalna udaljenost

Jedan od znakova emotivne udaljenosti i forsiranja veze je – nedostatak komunikacije. Ako retko razgovarate o osećanjima i mislima, to s vremenom može dovesti do udaljenosti. Takođe, ako izbjegavate emocionalnu ili fizičku intimnost, veza gubi smisao.

Manjak podrške

Ako vam se čini da partner pruža premalo podrške, to je znak problema. Takođe, ako se osećate usamljeno čak i kada ste zajedno, to je ozbiljan znak da nešto nije u redu.

Različiti ciljevi i vrednosti

Nije slučajno da se ljudi istih vrednosti bolje slažu, jer one s vremenom postaju važne. Ako imate različite vizije budućnosti (npr. brak, deca, karijera), veza će teško funkcionisati dugoročno. I to odmah na početku veze treba uzeti u obzir, tako da se kasnije ne biste prepirali oko toga. Naposletku, različite vrednosti, stavovi i mišljenja mogu dovesti do raskida.

Nedostatak međusobnog poštovanja

Ako se ponašate nepristojno jedno prema drugome, to može uništiti temelje veze. Treba znati da i stalno omalovažavanje ili kritikovanje partnera može uništiti samopouzdanje i poverenje.

Osećaj gubitka sebe

Ako osećate da gubite sebe i svoje interese zbog veze, to može biti znak da forsirate nešto što nije dobro za vas. Dakle, ako stalno stavljate partnerove potrebe ispred svojih i osećate se nesrećno, to nije zdrav odnos.Sve to može biti iz straha da ne budemo sami, no loša veza je gora za psihu nego nikakva, zato je dobro da prepoznate znakove kada je bolje krenuti dalje.

Izvor Super Zena