Uvjerena kako će njen dolazak nakon duže pauze u Evropu biti pun pogodak, Adel je u avgustu zakazala čak 10 koncerata u Minhenu.No, previsoka cijena karata rezultirala je time da prodaja i ne ide kako je očekivala.Nakon što je najavila prvo četiri koncerta (2, 3, 9. i 10. avgusta), dodala je njih još četiri (14, 16, 23. i 24. avgusta), a onda iznenadila sve otvorivši još dva datuma za koncerte u Münchenu (30. i 31. avgusta).

Zbog nje će se u Minhenu izgraditi i posebna arena, gdje će odraditi sve koncerte, no za sada i ne ide sve kako je planirala.Kada je riječ o Tejlor Svift, bez obzira na cijene pojedinih karata, njena svjetska turneja „Eras“ rasprodata je u veoma brzo.

Oko 2.000 ulaznica za koncerte Adel još uvijek nije prodato, te se mogu naći slobodne za svaki od deset datuma, a razlog je jednostavan – previsoka cijena karata.Kako donosi britanski „Sun“, najjeftinija slobodna ulaznica za jedan koncert iznosi 330 evra, dok je najskuplja, za one koji žele biti odmah pored bine i iz prvog reda gledati Adel, 1.168 evra. Navodno će organizatori, ako se karte ne prodaju, razmisliti o tome da snize cijenu.

(Dan)