Izašao je novi teaser za Netflixov apokaliptični triler Leave the World Behind kojeg su producirali Barack i Michelle Obama. Film je prepun zvijezda, ne samo ispred kamera, nego i iza…Sa svojom Higher Ground produkcijskom kućom, duo Obama zaslužan je za, Oskarom nagrađen, dokumentarac American Factory iz 2019. godine, kao i za nominirani Crip Camp iz 2021., a u novembru izlazi biografski filmRustin, o aktivisti za ljudska prava.Leave the World Behind bit će prvi fiktivni film kojeg će Obame producirati, piše Journal.hr.

Triler koji zvuči drugačije

Pod redateljskom palicom Sama Esmaila, poznatog po kreiranju serije Mr. Robot, Leave the World Behind apokaliptički je triler temeljen na istoimenom romanu Rumaana Alama, koji je u ulozi i jednog od producenata filma. Film priča priču o dvije porodice koje se bore za opstanak usred neobjašnjivog zamračenja koje ih je zadesilo.Julia Roberts i Ethan Hawke glume supružnike koji iznajme luksuznu kuću za odmor sa svoje dvoje djece. Njihov odmor iznenada je prekinut kada im se na vratima pojavi Mahershala Ali sa svojom kćeri koji sa sobom nosi vijest o misterioznom cyber napadu. Tvrdi kako je on vlasnik kuće te kako im je potrebno sklonište.Dvije porodice moraju se suočiti s prijetećom katastrofom koja iz minute u minutu postaje sve strašnija, tjerajući ih da se pomire s time da se svijet urušava. U filmu se još pojavljuju i Kevin Bacon i Myha’la Herrod.

Kakav je Barrack Obama kao kolega na setu?

Prema redatelju Esmailu, Barrack Obama bio je poprilično uključen u sami proces stvaranja filma od početka. Kako kaže, poslao mu je bilješke za scenarij i rekao kako mu nekoliko detalja nije baš na mjestu. I Barack i Michelle su mu sugerirali kako su neki od njegovih zapleta u filmu malo vjerojatni i previše mračni.Obama je imao puno bilješki o likovima i o empatiji koju bismo trebali imati za njih. Kao veliki obožavatelj knjige, želio je napraviti dobar film.A hoće li biti dobar, saznat ćemo 8. decembra kada film stiže na Netflix. Odavno nismo pogledali dobar film katastrofe, a teaser koji vam donosimo u nastavku izgleda obećavajuće.

Izvor Radio Sarajevo