Otkako je završila prva sezona serije Gospodar prstenova: Prstenovi moći, fanovi serije željno iščekuju nastavak.Prime Video napokon je objavio kada ćemo se vratiti u Međuzemlje objavivši i prvi najavni trailer druge sezone.Kako nam otkrivaju prvi objavljeni kadrovi, na Međuzemlje se polako nadvija tama. I to neka poznata tama jer je brzo otkriveno kako tu tamu donosi niko drugi no Sauron (Charlie Vickers).

S prijetnjom Sauronovog brzog uspona i utjecaja na velik dio Međuzemlja, Vilenjaci, uključujući Galadriel (Morfydd Clark), Elronda (Robert Aramayo) i Arondira (Ismael Cruz Córdova), spremaju se boriti protiv tamnih sila. No opasnosti sežu dalje od Vilenjaka, preko mora do Numenora i sve do planina Patuljaka i grada Khazad-duma.Prva sezona je završila tako da su Vilenjaci dobili svoja tri prstena moći, a u novoj će sezoni sedam prstenova biti iskovano za Patuljke.

Druga sezona bit će puno mračnija od prve, kao što se da vidjeti i iz prvih kadrova, a showrunneri Patrick McKay i J.D. Payne već rade i na trećoj sezoni.U drugoj sezoni će također ponovo glumiti Markella Kavenagh, Benjamin Walker, Charles Edwards, Daniel Weyman, Owain Arthur, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Maxim Baldry i Cynthia Addai-Robinson, a njima će se pridružiti Ciaran Hinds, Tanya Moddie,Rory Kinnear, Yasen ‘Zates’ Atour, Ben Daniels, Nicholas Woodeson, Oliver Alvin-Wilson, Gabirle Akuwudike, Stuart Bowman, Gavi Singh Chera, Kevin Eldon, Will Keen, William Chubb, Selina Lo i Calam Lynch.Druga sezona serije Gospodar prstenova: Prstenovi moći na Prime Video stiže 29. augusta ove godine.

Izvor Radio Sarajevo