Sigurno u svome domu imate požutjelu plastiku koja vam “upada u oči”, a nikako je ne možete vratiti u prvobitnu bijelu boju. Međutim, pomoću ovih proizvoda to ćete uspjeti.

Pomoću izbjeljivača, sode bikarbone, peroksida i alkoholnog sirćeta riješiti ćete požutjele plastike u svome domu.

Čišćenje pomoću izbjeljivača

Jedan od najčešćih načina čišćenja požutjele plastike je pomoću izbjeljivača. Za ovu metodu potrebno vam je: izbjeljivač, posuda i rukavice.

Napunite posudu mješavinom vode i izbjeljivača u omjeru 8:1. Stavite rukavice. Uronite plastiku u izbjeljivač. Ostavite je dok opet ne pobijeli. Izvadite iz otopine. Operite blagim sapunom i isperite. Ukoliko plastiku ne možete staviti u psudu onda natopite krpu u otopinu i nanesite na plastiku ostavite dok ne pobijeli potom očistite.

Kako očistiti požutjelu plastiku vodikovim peroksidom

Niste ljubitelj izbjeljivača? Isti rezultat možete dobiti s vodikovim peroksidom. Ova metoda djeluje izuzetno dobro za čišćenje prozirnih maskica za mobitel. Za ovu metodu čišćenja potreban vam je: vodikov peroksid i posuda.

Ulijte čisti peroksid u posudu, potom stavite plastiku u posudu. Ostavite plastiku da se natopi na sunčevoj svjetlosti dok se ne riješite požutejlosti. Potom isperite plastiku.

Uklonite požutjele mrlje sodom bikarbonom

Umočite jedan kraj krpe u vodu, a zatim u sodu bikarbonu i laganim kružnim pokretima istrljajte površinu kojoj želite da vratite stari sjaj. Nakon minutu, dva trljanja trebali bi se vidjeti rezultati. Također, sodu možete rastopiti u malo vode i time pokušati istrljati sve površine koje su zaprljane i koje su poprimile žutu boju.

Riješite se žutila na plastici pomoću sirćeta

Požutjelu plastiku možete vratiti u prvobitnu bijelu boju pomoću sirćeta. U ovom pothvatu dobro je koristiti i mješavinu alkoholnog sirćeta u kombinaciji s vodom. Pomiješajte malo sirćeta u posudi s vodom i tom otopinom poprskajte površine koje želite očistiti. Ostavite da djeluje pa potom očistite površinu pomoću vlažne krpe.

Izvor:Klix