U svetu frizura uvek postoje trendovi koji se izdvoje tokom svake sezone. Jedan od najnovijih trendova u lepoti za 2024. godinu, koji je stekao veliku popularnost za veoma kratko vreme, jeste biksi frizura. Ova moderna i sofisticirana frizura kombinuje najbolje iz oba sveta – kratku i dugu kosu, stvarajući jedinstven i privlačan izgled.

Kako da vam ošišaju biksi frizuru

Biksi je frizura između klasične piksi i bob frizure a šišta se tako da bude napred kraće kao piksi a nazad je izdušenije kako kod bob frizure. Ovakav način silizovanja biksi frizuru prilagodljivom i pogodnom za različite oblike lica.

Biksi odgovara svima

Svoju naglu popularnost biksi frizura duguje univerzalnoj prilagodljivosti jer mogu jednako dobro da je ponesu devojke od dvdeset godina, ali i dame od pedeset. I ne samo to – biksi frizura se takođe može prilagoditi obliku lica. Tako ženama s okruglim oblikom lica duži zadnji deo može vizuelno da izduži lice, dok kraći prednji deo dodaje volumen i dimenziju. Za one sa kvadratnim licem mekšo zadnji deo može da omekša crte.

Kako je održavati

Održavanje biksi frizure je jednostavno i praktično. Redovnim šišanjem zadnjeg dela kose održaćete oblik i dužinu frizuru, dok prednji deo oblikujte po sopstvenom nahođenju. Biksi frizura vam takođe omogućava da eksperimentišete sa bojama i teksturama, dodajući dodatnu dimenziju izgledu.

I poznate dame nose biksi

I selebriti zvezde vole ovaj trend –  Ema Vilis, Florens Pju, Zoe Kravic su samo neke od poznatih zvezda koje su već prošetale ovu frizuru.

Izvor 24 sedam