Novak Đoković osvojio je US open. Srpski teniser bio je bolji u finalu grend slema u Njujorku od Rusa Danila Medvedeva 3-0 u setovima.Po setovima rezultat je bio 3:6, 6:7, 3:6.Đokoviću je ovo 24. osvojena grend slem titula i četvrti US open.Rus je pružio Srbinu solidan otpor, ali nije imao šanse u ovom finalu protiv furioznog Đokovića.

U nastavku pročitajte tok meča po setovima:

III set

Đoković treći set otvara servisom i osvaja prilično lako gem za 1:0.Brzo je tekao meč pa je Medvedev svoj servis ekspresno iskoristio za 1:1.U trećem gemu nezgodno je pri razmjeni pao Medvedev i udario laktom o pod. Ostao je kratko ležati, a Đoković preskače mrežu da mu pomogne. Na svu sreću Rus je OK i nastavlja meč.U tom trećem gemu Novak dolazi do 2:1.U narednom gemu Novak pravi brejk koji može biti presudan. Na semaforu je 3:1 za Srbina.Medvedev uzvraća brejk za 3:2, ali i Novak pravi brejk pa je rezultat 4:2.Bez izgubljenog poena osvaja gem Đoković za 5:2. Novak je blizu titule.Izvukao se Medvedev i smanjio na 5:3. Novak servira za meč.Siguran je Đoković u svom servisu i postavlja 6:3 u trećem setu za četvrtu titulu na US openu.

II set

Medvedev dolazi do prvog gema u drugom setu, ali onda Novak bez izgubljenog poena stiže do 1:1. Medvedev je do 2:1 stigao uz malo napora jer je sjajno servirao.Đoković je u nastavku bio odličan i izjednačio je na 2:2, opet bez izgubljenog poena.Medvedev je uspio da osvoji još jedan gem prilikom svog servira, a onda Novak nije izgubio nijedan poen pri svom servisu.Sedmi gem, najduži u meču, Medvedev je preživeo uz jednu brejk priliku, prvu u drugom setu, a iskoristio petu gem loptu.Srpski teniser je nakon brojnih oscilacija smogao snage i uspio da dođe do četvrtog gema (4:4).Uspio je ruski teniser da uz kraće pauze između poena da stigne do novog vođstva (5:4), ali se Novak vraća na 5:5.Svoj sljedeći servis dobija Rus za 6:5, onda u narednom gemu Medvev je prokockao set loptu, ali Novak se izvukao i otišlo se u taj-brejk.U taj-brejku Novak je bolji 7:5 i Srbin ima 2-0 u setovima.

I set

Đoković je odlično ušao u meč. Krenuo je silovito i poveo 3:0 u gemovima.Potom se i Medvedev “pričestio” i osvojio jedan gem, odnosno smanjio vođstvo Đokovića na 3:1.Sljedeći gem osvaja Srbin pa je na semaforu bilo 4:1.Potom Medvedev smanjuje na 4:2, ali Đoković sigurno dolazi do 5:2.I kad je djelovalo da je Rus slomljen, on se nije predavao i osvojio je gem za 5:3.U sljedećem gemu vodila se teška bitka ali Novak osvaja prvi set. U gemovima je bilo 6:2 za Srbina.

Izvor Nezavisne