Iako bi Ukrajina kao prošlogodišnji pobjednik trebalo da bude domaćin ovogodišnje Evrovizije, zbog situacije u toj zemlji poznato muzićčko takmičenje biće održano u Liverpulu. Očekuje se da će ga pratiti više od 160 miliona gledalaca širom planete, a sada je poznato I ko će biti vodotelji spektakularnih polifinalnih i finalne večeri.

Hana Vedingem, britanska pjevačica i glumica, najpoznatija po ulozi Rebeke Velton u seriji “Ted Lasso”, voditeljka je predstojeće Evrovizije.

Ona će uz britansku kantautorku, manekenku i članicu žirija takmičenja “Britanija ima talenat” Alešu Dikson i ukrajinsku pjevačicu Juliju Saninu voditi dva evrovizijska polufinala, koja će biti održana 9. i 11. maja.

Prava poslastica rezervisana je za finale, kada će se damama na sceni pridružiti i Grejem Norton, televizijski voditelj, glumac, komičar i dugogodišnji komentator Evrovizije.

Zanimljivo je da je Norton donedavno tvrdio kako on neće voditi Evroviziju.

“Ne želim da odustanem od komentarisanja. Ako prestanem da komentarišem, to će učiniti neko drugi ko je možda bolji od mene i onda ću izgubiti svoj posao”, našalio se on

Izvor: Espreso