Erotski triler “Fair Play” režiserke Chloe Domont je sve popularniji na Netflixu. Dobio je dobre ocjene kritičara, ali je publika podijeljena.Priča prati mladi par koji radi u firmi za upravljanje imovinom u New Yorku. Naporno rade i čini se kao da se podržavaju u svemu. No, njihova veza je u suprotnosti s politikom kompanije pa je skrivaju iako su zaručeni i žive zajedno.

Pošto je menadžer otpušten, Emily (Phoebe Dynevor) čuje tračeve da bi Lukeu (Alden Ehrenreich) mogla biti ponuđena ova pozicija. Ovo su proslavili uz piće i seks. Međutim, Emily usred noći saznaje da je ona unaprijeđena. Luke sada radi za nju. Od tog trenutka njihova veza postaje kompleksna.Ovo je prvi film koji je režirala Chloe Domont. Pored spomenutih glumaca, uloge su ostvarili i Eddie Marsan, Rich Sommer, Sebastina De Souza, Sia Alipour i drugi.

Premijerno je prikazan u januaru ove godine na Sundance Film Festivalu. U odabranim kinima se počeo prikazivati 29. septembra, a na Netflix je stigao 6. oktobra.Kritičari Rotten Tomatoesa su mu dali impresivnu ocjenu od 87 posto. Međutim, od publike je dobio samo 55 posto. Na IMDb-u ima ocjenu 6.6. Dosad je glasalo više od sedam hiljada ljudi.

Izvor Klix.ba