Svaka serija ima tog jednog lika kojeg većina gledaoca mrzi. Ponekad je gluma toliko uvjerljiva da se to prenese u stvarni život. Jedni ih ne vole zbog načina na koji govore, drugi zbog odluka, a treći zbog ponašanja prema protagonistima priče. Neki čak idu toliko daleko da zaprijete glumcima zbog nečega što su njihovi likovi napravili u serijama.Upravo zbog takvih stvari portal “Ranker” odlučio je provesti anketu među svojim čitatocima o onima koje smatraju najomraženijima.

Gotovo 278 hiljada glasova ostavljeno je u anketi, a pobjedu je s više od 11 hiljada glasova odnio Džofri Barateon (Joffrey Baratheon) iz Igre prijestolja, kojeg utjelovljuje Džek Glison (Jack Gleeson). Na drugom mjestu s 10.136 glasova našla se Skajler Vajt (Skyler White) iz Na putu prema dolje.

Remzi Bolton (Ramsey) nalazi se na trećem, dok je na četvrtom mjestu Cersi Lansister (Cersei Lannister), oboje iz Igre prijestolja. Top 5 najomraženijih zatvara Guverner iz Živih mrtvaca, negativac treće i četvrte sezone. Zanimljivo je što se na šestoj poziciji nalazi Emili (Emily) iz Prijatelja, bivša Rosova (Rossova) žena koja ga je htjela kontrolirati nakon što je on na vjenčanju izgovorio Rejčelino (Rachelino), a ne njeno ime.

Izvor Avaz