Koža ruku izložena je spoljnim vremenskim faktorima koji joj štete, ali često je i svojom nepažnjom možemo oštetiti. Pranje sudova u vrućoj vodi ili grubo sušenje nakon pranja ruku samo su neke od navika koje mogu uzrokovati neugledne ruke, čak i u ranijim godinama života.

Poput lepih noktiju, njegovane ruke odaju utisa uglađenosti. Srećom, samo nekoliko minuta dnevno može nam osigurati meke i mladolike ruke. Sve što je potrebno je krema za ruke, a preporučljivo je nositi jednu u svojoj torbi, držati je u autu ako ste vozač ili pak na radnom stolu, kako bismo se podsetili da namažemo ruke kada je vidimo.

Ako niste ljubitelj kupovnih krema ili se nikad ne setite da kupite kremu za ruke, ovaj recept osiguraće bogatu negu vašim rukama uz najkvalitetnije sastojke. Pravljenje sopstvene kreme jednostavnija je nego što ste mislili, a možete je rasporediti u nekoliko posudica i nositi svuda sa sobom.

Sastojci:

1/4 šoljice kokosovog ulja
1/8 šoljice shea butera
1/8 šoljice kakao butera
1 supena kašika bademovog ulja
5 – 10 kapi eteričnog ulja po izboru

Priprema

Kada prikupite sve sastojke, u šerpicu iznad lagane vatre sipajte malo vode kako biste napravili dvostruko kuvalo. U vodu stavite staklenu ili keramičku posudu u kojoj ćete topiti sastojke.

Kada su se maslaci i ulja otopili i povezali, uklonite posudu s toplote i dodajte eterična ulja. Preporučljivo je korišćenje eteričnog ulja lavande zbog prijatnog mirisa i blagotvornog delovanja na kožu.

Kremu zatim sipajte u posudice za čuvanje, poželjno je da su od aluminijuma ili kvalitetnije plastike s poklopcem na zavrtanje. Ostavite posudice otvorene dok se krema ne ohladi.

Rok trajanja ove prirodne kreme za ruke je šest meseci, stoga ne morate brinuti da će se krema pokvariti.

Važno je kremu praviti s čistim priborom i dobro dezinfikovati posudice u kojima ćete je čuvati.

Izvor:Krstarica