Foto: HBO

HBO je otkrio glavne glumce svoje nadolazeće serije A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight, novog spin-offa Igre prijestolja (Game of Thrones), svoje najpopularnije serije.Glavne uloge igrat će Peter Claffey, koji će utjeloviti Dunka, i Dexter Sol Ansell, koji će utjeloviti Egga, potvrdio je Deadline.

Radnja serije odvija se nakon radnje iz Zmajeve kuće i oko sto godina prije Igre prijestolja. Serija prati dva junaka koji lutaju Westerosom i odlaze na avanture – mladog i naivnog, ali hrabrog viteza Duncana Visokog i njegovog malog štitonošu Egga.Nadolazeća serija temelji se na serijalu fantastičnih novela, nazvanom Tales of Dunk and Egg, koje je napisao George R. R. Martin, tvorac Pjesme leda i vatre.

Petera Claffeyja imali smo priliku vidjeti u serijama Bad Sisters, koja se prikazivala na streaming servisu Apple TV+, i Vikings: Valhalla, Netflixovom nastavku popularne serije Vikinzi.Dexter Sol Ansell je dječji glumac koji je glumio u serijama Emmerdale i The Midwich Cuckoos, a prošle godine utjelovio je mlađu verziju protagonista u prednastavku Igara gladi – Igre gladi: Balada pjevica i zmija.Serija A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight imat će premijeru krajem 2025. godine.

Izvor Radio Sarajevo