Kod Hinduista postoji verovanje da mladež na određenom delu tela označava blagostanje i sreću u budućnosti. Oblik, veličina i boja mladeža takođe imaju uticaj, a zanimljivo je i vedsko tumačenje.Prema Vedama, ovo je 12 mesta na kojima je dobro imati mladež jer on predstavlja bogatstvo, posedovanje veće količine novca kao i mogućnost čestih prekookeanskih putovanja.

1. Mladež na desnom obrazu
Osoba koja ima mladež na obrazu će vrlo brzo nakon svog venčanja steći veliko bogatstvo.

2. Mladež iznad usana
Mladež koji je proslavio Sindi Kraford je mladež koji odlikuje uporne i tvrdoglave ljude koji lakše od drugih dolaze do cilja, pa se samim tim se i brže bogate od drugih ljudi.

3. Mladež kod nosa
Ako je mladež na nosu i odmah pored njega, velika je verovatnoća da će vlasnik tog ponosa biti imućna osoba. Osobe s mladežom na nosu doživeće uspeh, zdravlje i poslovni uspeh u životu.

4. Mladež na peti
Mladeži na ovom mestu nisu česti, ali osobe koje ih imaju sklone su čestim putovanjima. Češće u blizini svog rodnog grada, ali putovanja su putovanja, zar ne? Naravno, ni putovanja preko okeana nisu retkost za ovu osobu.

5. Mladež na struku
Ovaj vrlo prefinjeni mladež imaju zaista posebne osobe. Iako se vlasnici mladeža na struku većinu života osećaju nezadovoljnim i nemirnim jer uvek teže nečemu većem, te iste osobe će često biti i vrlo uspešne i mnogo će toga postići.

6. Mladež između očiju
Takozvano „treće oko“ obeležava bogatstvo i zadovoljstvo životom većinu vremena. I ono najvažnije, vlasnici mladeža između i iznad očiju će se naputovati u životu.

7. Mladež na desnom dlanu
Ako ste i vi jedna od onih koji imaju mladež na desnoj ruci, odnosno na dlanu, okusićete bogatstvo u životu. Ipak, važno je i gde se taj mladež nalazi. Ako se nalazi na gornjoj polovini dlana do bogatstva ćete doći lako, a ako se mladež smestio na donji deo dlana, moraćete ipak da se malo pomučite, ali biće uspešno.

8. Mladež na bradi
Uprkos činjenici da su osobe koje imaju mladež na bradi nisu sklone druženju s velikim brojem ljudi i socijalizaciji generalno, one će biti i te kako srećne i imati izbalansiran život.

9. Mladež kod pupka
Ove osobe su pravi srećnici, jer će na lakši način ići kroz život i dolaziti do važnih stvari. Ali, vlasnici ovog mladeža su vrlo racionalni u trošenju.

10. Mladež na desnoj strani prsa
Osobe koje na ovom mestu imaju mladež uživaće u mirnom životu s puno blagodeti.

11. Mladež kod uha ili desnoj strani lica
Bilo da se mladež nalazi tik do uha ili na rubovima obraza, vlasnici takvih mladeža će imati ispunjen i bogat život. Naravno, uslov je da se mladež ili mladeži nalaze na desnoj strani lica.

12. Mladež na malom prstu
Nije bitno da li se nalazi na malom prstu desne ili leve ruke, vlasnici ovih mladeža će jednostavno uživati u životu i možda proputovati i ceo svet!

Izvor Krstarica