Istraživanje provedeno za 2024. godinu pokazuje nove podatke o razvodima brakova.Statistički podaci odnose se na SAD, a istraživanje je objavljeno u Forbesu.Prema studiji veći je postotak razvoda kod parova koji su živjeli zajedno prije braka. Većina ljudi krivi partnera za razvod. Naime, 66% razvedenih muškaraca smatra da se druga strana trebala više potruditi kako bi sačuvali brak, dok isto to misli 74% žena.

Također, rizik od razvoda povećava se za 75% ako parovi imaju razvedene prijatelje. Mnogi se nakon razvoda ponovno ožene, a vjerojatnost raspada braka raste kod svakog sljedećeg stupanja u brak. Čak 73% trećih brakova završava razvodom. Osobe koje se razvedu rjeđe se ponovno pomire, pa je tako 6% razvedenih parova koji ponovo stupaju u brak jedno s drugim.Čak 40% brakova uključuju barem jednu osobu koja je prethodno već bila u braku.

Šri Lanka je država s najnižom stopom razvoda brakova na svijetu, a Filipini su, uz Vatikan, jedina država u kojoj je razvod braka protuzakonit.Što se tiče zanimanja, konobari i stjuardese imaju najvišu stopu razvoda, dok aktuari i fizičari najmanju stopu razvoda.

Izvor Klix.ba