Foto: IMDb / “Čovjek bez lica” izašao 1997. godine

U pripremi je nastavak kultnog akcijskog trilera Čovjek bez lica (Face/Off) iz 1997. godine, koji će režirati Adam Wingard, reditelj filmova Godzilla vs. Kong i Godzilla x Kong: Novo carstvo (Godzilla x Kong: The New Empire).Glasine o potencijalnom nastavku kultnog klasika koji je režirao John Woo počele su kružiti još 2021. godine, ali Wingard je godinu dana kasnije objasnio da će na nastavku raditi isključivo ako originalna glumačka postava pristane ponoviti svoje uloge.

Prema portalu World of ReelJohn Travolta i Nicolas Cage, zvijezde originalnog filma, pristali su na nastavak.Čovjek bez lica pratio je Travoltu u ulozi FBI agenta, Seana Archera, čijeg sina ubije terorist Castor Troy, kojeg je utjelovio Cage. Godinama nakon ubistva, Troy otkrije da je u Los Angelesu postavio bombu napunjenu biološkim otrovom.Kako bi otkrio gdje se nalazi bomba, Archer se podvrgava eksperimentalnoj plastičnoj operaciji tokom koje mu doktori “presade” Troyevo lice. Uz novo lice i identitet, Archer odlazi u zatvor gdje mora uvjeriti Troyeve kolege da mu otkriju gdje se nalazi tempirana bomba.

Iako je Troy na kraju filma proboden podvodnom puškom, scenarist nastavka Simon Barrett vjeruje da je terorist uspio preživjeti Archerov napad, zbog čega ćemo u nastavku vidjeti oba lika.Službeni datum snimanja još uvijek nije potvrđen, ali World of Reel pretpostavlja da bi snimanje moglo početi ove godine jer Travolta i Cage trenutno ne rade na velikim filmovima.

Izvor Radio Sarajevo