Svakoj mami je njena beba posebna, u kojem god mesecu da se rodi u toku godine. Međutim, bebe rođene u martu su jedinstvene na svoj način, često su to kreativni sanjari koji su puni optimizma i empatije.Deca rođena u martu uvek gledaju na sve sa puno optimizma, osetljivi su i imaju veoma bujnu maštu. Takođe, najčešće su iskreni ljubitelji životinja , ali ni to nije sve – evo kakve su još bebe koje se rađaju u martu.

Puni pozitivne energije

Jedna evropska studija je pokazala da se ljudi koji su izrazito optimistični češće rađaju na proleće ili u leto, nego tokom drugih godišnjih doba. Štaviše, vodeći autor studije ističe da godišnje doba u kojem je dete rođeno može da utiče na neurotransmitere koji su zaslužni za raspoloženje, prenosi everymom.ie.

Rođeni u znaku Riba ili Ovna

Bebe koje na svet dođu između 1. i 20. marta biće rođene u znaku Riba, koji se povezuje sa kreativnošću i saosećajnošću. Takođe, Ribe su veliki sanjari.Ukoliko se dete rodi posle 20. marta, biće u horoskopu Ovan, a za ovaj znak je karakteristično da su veoma strastveni, motivisani, energični. Takođe, umeju da budu pomalo brzopleti, a ponekad i vrlo energično započnu neke nove projekte, ali kasnije im opadne entuzijazam da ih završe.

Možda je budući direktor

Da li odgajate budućeg direktora? Možda, ako je verovati studiji koja je objavljena u žurnalu Economic Letters. Naučnici su utvrdili da bebe rođene u martu i aprilu imaju veće šanse da postanu izvršni direktori kada odrastu, nego njihovih vršnjaci rođeni u drugim mesecima. Kao mogući razlog stručnjaci navode to što su ova deca rođena u prvom delu godine, pa imaju malu “prednost” u odnosu na one koji su nekoliko meseci mlađi od njih.

Može biti noćna ptica

Doba godine u kojem se dete rodi može da utiče na njegove navike u spavanju, pokazala je jedna studija. Istraživanja su pokazala da deca rođena na proleće i u leto češće ostaju budni do kasno uveče, što roditelje verovatno baš i neće oduševiti. Stvar je, navodno, u tome da cirkadijalni ritam kasnije počinje da umiruje telo za spavanje kod ovih mališana, upravo zbog toga što je telo duže tokom dana izloženo suncu.

Izvor Tv Prva