​2023. je počela prilično trnovito zahvaljujući istovremenoj retrogradnosti Marsa i Merkura – ali ne brinite, astrolozi kažu da je pred nama mnogo pozitivnih vibracija koje nas očekuju.

Kao prvo, srećni Jupiter ulazi u finansijski orijentisanog Bika, donoseći mnogo mogućnosti da napunimo baterije (i džepove). Osim toga, zaista čudesni tranziti nude idealno vrijeme za ostvarenje vaših snova. Tako, prema astrolozima, svaki horoskopski znak tokom godine ima svoj naj-srećniji dan.

Ovan (21. mart – 19. april)

Najsrećniji dan: 1. mart 2023.

Ulazak Jupitera u Ovna, koji traje do 16. maja, za vas će biti plodan period. Kada se umjetnička Venera u vašem ro-dnom znaku sretne sa ovom srećnom planetom, očekujte da će u vazduhu vladati ljubav i kreativnost. Ne plašite se da slijedite svoju strast kako biste otkrili zadovoljstvo u svim životnim segmentima.

Bik (20. april – 20. maj)

Najsrećniji dan: 16. maj 2023.

Bez obzira na to da li imate kreativni proboj ili se spremate za romantičnu vezu, činjenica da se Jupiter vraća u vaš znak na ovaj dan – čini ga savršenim. Sreća je na vašoj strani, pa slijedite instinkt – završite kreativni projekat ili tražite to unapređenje.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Najsrećniji dan: 14. februar 2023.

Vaše važne veze će blistati na Dan zaljubljenih. Biti u pri-sustvu i saosjećanju sa drugima podsjeća vas da možete da računate na podršku svoje zajednice. Jupiter stvara trigon sa Mjesecom u vašoj kući partnerstva, podstičući vas da ostvarite duboke veze sa onima koje volite. Ovi trenuci intimnosti biće vam od pomoći u postizanju vaših ciljeva jer Mars, planeta akcije, bukti kroz vaš znak u prvom dijelu godine čineći vas vrlo strastvenim u pokretanju svih ideja.

Rak (21. jun – 22. jul)

Najsrećniji dan: 18. januar 2023.

Merkur kreće direktno u vaš sestrinski znak – Jarac, produ-bljujući vaše odnose i dajući vam veliku jasnoću nakon perioda konfuzije. Ova energija će biti iscjeljujuća po vas dok Jupiter bude prolazio kroz vašu kuću karijere, i neki veliki poslovni potezi će konačno biti napravljeni. Spremite se za unapređenje, povišicu ili ostvarenje nekog vašeg karijernog sna, ali ne zaboravite na važnost čvrstih odnosa sa kolegama.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Najsrećniji dan: 17. jul 2023.

Osjećate sudbinu u vazduhu? Vjerovatno zato što sjeverni čvor sudbine ulazi u vatreni znak Ovna. Ova energija po-drške će vam donijeti neka uzbudljiva nova iskustva i ideje. Ovo će biti godina kada idete na ta velika putovanja o koji-ma ste sanjali ili idete na kurs za koji nikada niste imali vremena. Osim toga, kada Mjesec napravi trigon sa sanji-vim Neptunom, možda ćete dobiti prijeko potreban emoci-onalni podsticaj.

Djevica (23. avgust – 22. septembar)

Najsrećniji dan: 23. mart 2023.

Pluton, željan moći, ide retrogradno i na ovaj dan ima ape-tit za uzbudljivim promjenama. Ovo će uzdrmati vaše svakodnevne rituale, ali sve je to dio višeg plana za vas. Stvari se mijenjaju nabolje – iako će možda biti potrebno malo strpljenja da se razumije kako i zašto. S obzirom na to da se ova moćna patuljasta planeta probija kroz vašu šestu kuću posla u narednih 21 godinu, u vašem svakodnevnom životu će početi da se dešavaju spore promjene. Počnite sa onim koje su vezane za novi posao ili poziciju.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Najsrećniji dan: 1. jul 2023.

Venera, vaša rodna planeta ljubavi, u svom je retrogra-dnom periodu, izazivajući vam veliku nostalgiju u vezi upravo na ovaj dan. Ali Merkur podiže vaše samosaosjećanje i podržava vaše najviše ciljeve. Možda ćete naići na nove mogućnosti za posao zahvaljujući obnavljanju nekih kontakata. Ali, bez obzira na to da li vam oni pomažu u nastavku karijere ili ne, ponovno povezivanje sa vašom najlojalnijom ekipom tokom retrogradne Venere bila bi odlična ideja.

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Najsrećniji dan: 16. maj 2023.

Dok se Jupiter kreće ka Biku, imaćete više sreće u ljubavi. Postavite svog partnera na vrh svoje liste na ovaj dan, bilo da se radi o zakazivanju večere ili stvaranju novih romantičnih uspomena. Sa južnim čvorom koji se pomjera iz vaše prve kuće i bogatim Jupiterom koji prelazi u vašu sedmu, ovo će biti važna godina za vas kada je u pitanju ljubav.

Strijelac (22. novembar – 21. decembar)

Najsrećniji dan: 12. maj 2023.

Vašoj kreativnosti nema kraja! Pošto Merkur čini podršku Veneri u vašoj kući rutine, pravo je vrijeme da primijenite nove dnevne navike koji mogu da potpiruju vatru vašim strastima i prepustite se svoj toj inspiraciji koja vam nadolazi na ovaj dan. Ovaj aspekt takođe naglašava plodnost, u slučaju da razmišljate o trudnoći.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Najsrećniji dan: 23. mart 2023.

Novac će vam biti na umu više nego inače na ovaj dan. Kako Pluton prelazi u Vodoliju kojom vlada Saturn, nove finansijske mogućnosti se pojavljuju, potencijalno vas dovodeći do ogromnog obilja. Obratite pažnju na profitabilne vještine koje ste možda nedavno naučili; razmislite da li imate interesovanja ili hobije koje možete da unovčite. Dok se planeta moći i transformacije probija u vašu drugu kuću novca u narednih 21 godinu, vrijeme je da napravite neke velike finansijske poteze koji bi vas mogli podići na neki novi nivo.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Najsrećniji dan: 7. mart 2023.

Sa Saturnom koji ulazi u vašu drugu kuću vrijednosti i novca, ovo će biti važan dan za vaše finansije. Vrijeme je da dovedete svoja sredstva u red. Budite kreativni u pronalaženju novih izvora prihoda. Ovo će vam dati neko veoma potrebno restrukturisanje, i konačno ćete se osjećati oslobođeno i rasterećeno.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Najsrećniji dan: 17. jul 2023.

Sjeverni čvor sudbine će vam pomoći da neke stvari dođu na svoje mjesto. Ovo je moćan dan da promijenite svoju perspektivu i unesete jasnoću u neku komplikovanu situ-aciju. Osjećaćete potrebu da se otvorite u društvu i to vas može dovesti do novog prijatelja ili ljubavnog partnera. Sa-mo se opustite i biće zabavno!

 

Izvor: Nezavisne