Kada je riječ o temperamentu, često se podrazumijeva splet psiholoških karakteristika: dubina i stabilnost emocija, energičnost djelovanja, individualne osobine ponašanja…Postoji mnoštvo pristupa i metoda rješavanja ovog pitanja. Japanci i Korejci se, recimo, pridržavaju teorije koja povezuje osobine temperamenta s krvnom grupom čovjeka.

0 krvna grupa

Žene ove krvne grupe su poprilično egoistične. U odnosima s muškarcima vrlo su ljubomorne i strastvene. Dominantne i jake ličnosti. Ove predstavnice ljepšeg pola pokušavaju da u svemu kontroliraju svoje izabranike, tako da će muškarcu, koji će pokušati da je prevari, to biti teško ostvarivo.Ove žene prema mirnim i slabim partnerima brzo postaju ravnodušne. Vrijedi napomenuti da među uspješnim, poslovnim ženama, i poznatim osobama dominiraju baš žene s ovom krvnom grupom.Od svojih muškaraca očekuju sreću, zadovoljstvo i nježnost. Kao supruge vladaju iz pozadine, i često aktivno učestvuju u izgradnji karijere svog supruga. Kao majke, prema djeci se postavljaju prijateljski, a vlastite ambicije ostvaruju i preko supruga i djece.

A krvna grupa

Ova krvna grupa karakterizira žene koje odlikuju strpljenje i smirenost. Vrlo često o njima vlada mišljenje da su nesebične, druželjubive i vrlo disciplinirane. Prije svega, ove žene cijene urednost i komfor. Uvijek teže ka beskonfliktnom rješavanju problema.Ali, pri svemu tome, nositeljice ove krvne grupe vrlo su tvrdoglave i ponekad razdražljive. Često sebe doživljavaju kao potčinjene. U ljubavnim odnosima vrlo su stidljive.Poštuju partnera i njegove kvalitete. Međutim, zbog emotivne i osjetljive prirode, otkrit će svoja osjećanja tek kada su potpuno sigurne da neće biti prevarene i povrijeđene. Kao supruge su idealne. Žena krvne grupe A je majka koja svoju djecu pazi i podržava, ali i zahtijeva puno od njih.

B krvna grupa

Ove žene se odlikuju fleksibilnošću karaktera: odlično podnose usamljenost, ali u velikom kolektivu se osjećaju kao riba u vodi. Za razliku od prve dvije krvne grupe, one ne vole ni da budu vođe, niti potčinjene. Ali, znaju vrlo dobro da izvuku korist iz različitih situacija, čuvajući pri tome svoju nezavisnost.Takve žene se odlično snalaze u društvu. Vole flert. Ne treba biti iznenađen činjenicom da imaju mnogo prijatelja suprotnog spola.U ljubavi očekuju nježnost i zadovoljstva, sreću i vjernost, kao i stalnu pažnju svojih izabranika. U partnerskim odnosima djeluju pomalo zahtjevno i nedodirljivo i zato se teže odlučuju za brak. Inače, kada se udaju i postanu majke, vrlo su odane i posvećene.

AB krvna grupa

Predstavnice ove krvne grupe su jako osjećajne i uravnotežene. Vrlo su taktične, pristojne i poštene. Pri tome, ove dame vrlo teško donose bilo kakve odluke: doslovno ih razdiru sumnje i unutrašnji sukobi. Takve žene često su voljene. U ljubavnim odnosima one su vrlo iskrene.One mnogo vole muškarce avanturističkog duha, međutim, uživaju u ljubavi samo dok im dozvole da ostanu mistične. Kao majke vrlo su popustljive prema djeci, blage su, i nisu zahtjevne. Uspješno nalaze mjeru koliko mogu biti prijatelji svojoj djeci, prenosi uspesnazena.com.

Izvor Avaz