Norman Beaker Trio održat će svoj drugi nastup u Banjaluci 10. oktobra 2023. godine u KSET Pubu sa početkom u 21 sat gdje će promovisati aktuelni studijski album “Running Down the Clock”.Norman Beaker je predvodnik britanske blues scene više od četiri decenije. Veoma cijenjen gitarista, pjevač, tekstopisac i producent, 2017. godine primljen je u Kuću slavnih bluza (Blues Hall of Fame) kao “legendarni engleski blues umjetnik”.On je jedna od osmih legendi engleskog bluza koja je primljena u Kuću slavnih bluza, pored Erica Claptona, Micka Jaggera, Keitha Richardsa, Jacka Brucea, Petera Greena, Johna Mayalla i Jeff Beck.

Godine 2015. albumom “Live in Belgrade” Norman Beaker Trio instantno je osvojio sve u svijetu bluesa, naročito hit numerom “Only I Got What Other Guy Want” koja je bila na samom vrhu internacionalnih blues lista. Pozitivne kritike iz Velike Britanije, preko Njemačke, Belgije do Kanade samo su ponovo potvrdile njegov status ikone i neospornu reputaciju jednog od najboljih britanskih blues muzičara.Norman je njegovao prepoznatljivi zvuk tokom čitave svoje karijere bilo svirajući solo ili sarađujući sa najvećim muzičarima blues, rock, jazz, soul i pop muzike sa obje strane Atlantika, uključujući imena kao što su Jack Bruce, Chuck Berry, Buddy Guy, Van Morrison, Chris Farlowe, Larry Garner, Lowell Fulson i B.B. King koji je jednom prilikom izjavio: “Norman je kao bijeli Freddie King”.

Zajedno s Vanom Morrisonom tri puta zaredom napunio je Royal Albert Hall.Aktuelni studijski album “Running Down The Clock“ obuhvata sve žanrove koji su uticali na Normana tokom posljednjih 50 godina, uključujući rock, blues, jazz, soul i funk. Sve numere su originalne i lirski odražavaju ono što se dešava u našem modernom vremenu.Rezervacija ulaznica moguća jje putem e-maila office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).
Izvor Klix.ba