Kada neko pomene ljubomoru, to u startu ne zvuči dobro. Ljubomora nije osobina zrelih i emotivno stabilnih osoba, makar ne kada je preterana.Takođe, preterana ljubomora nikako nije dobra i verujemo da to i sami znate. Ipak, postoje određene situacije u kojima je ljubomora u potpunosti opravdana, a ovo su neke od njih.

Kad više cijeni mišljenje svoje majke

Neki muškarci mišljenje svoje majke smatraju jedinim važnim mišljenjem, a ako ste u vezi s takvim muškarcem, imate apsolutno pravo na ljubomoru.

Kad izlazi baš svaki vikend

U potpunosti podržavamo razdvajanje parova i odvojene izlaske, ali ako je vaš partner zauzet provodom (bez vas) baš svaki vikend, definitivno imate pravo na ljubomoru, čak i na ljutnju.

Kad se druži s bivšom

Čak i ako su davno bili zajedno i već neko vreme su zaista samo prijatelji, bivša devojka je uvek bivša devojka, a ako često provodi vreme sa njom, sasvim je normalno da vam to zasmeta.

Kad je popularan na društvenim mrežama

Ako se ispod svake njegove objave na društvenim mrežama stvori nekoliko devojaka koje pokušavaju da ga šarmiraju komentarima, vaša ljubomora nije neutemeljena. Naravno, on nije kriv što mu se one javljaju ali opet, verovatno mu i te kako prija što je popularan.

Kad niste prioritet

Zaposleni muškarci su uvek privlačni, ali ako je njegov ceo dan prepun obaveza i ako morate da se borite da biste se ubacili u njegov prenatrpan raspored, sasvim je normalno da ćete biti ljubomorni na sve ljude koji mogu da ga vide tada kada vi ne možete.

Izvor 24sedam